Изложба "Художници от Монтана" в Народното събрание

Изложба на художници от Монтана ще бъде показана в Парламента. Тя ще бъда открита в 11,00 ч. на 19 септември. В Клуба на народния представител ще бъдат подредени творби на 26-ма автори от региона. Те са представители на 3 творчески поколения.

Възрастта им варира от 31 до 84 години. Сред тях са доайенът проф. Галилей Симеонов, утвърдени автори като Теодоси Антонов и Венелин Захариев, както най-младите членове на дружеството Чавдар Антов, Мира Маркова, Димитър Гоцак, Татяна Николова. Кураторът на изложбата Владимир Манолов избра за афиша и поканите пейзаж на Николай Пенков, чиито картини много го впечатлиха.

„Показваме живопис, графика, скулптура и керамика. Публиката в Монтана вече видя тази колекция в експозиционна зала „Кутловица” на честването по повод 50 г. Представителство на Съюза на българските художници и 20 г. дружеството на художниците „Тенец”.

Депутатът от ОДС инж. Любомир Иванов съдейства за организирането на изложбата в Народното събрание.” – уточни Дончо Планински – председател на дружеството.

Експозицията „Художници от Монтана” се вписва в честването на деня на столицата, който се отбелязва на големия християнски празник Вяра, Надежда, Любов и майка им София. Изложбата ще остане подредена в Клуба на народния представител в сградата на пл. „Народно събрание” 2 до края на септември. Очакванията са, че голяма част от картините ще бъдат откупени от депутати.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар