Кристиян от Берковица с първо място на планинско бягане

13-годишният Кристиян Иванов Стоянов от спортен клуб по биатлон "Ком-Берковица" стана първи в категория момчета-юноши на традиционното планинско бягане "VITOSHA RUN 2012".

Състезанието се проведе по 18-километровото трасе от Националния дворец на културата в София до Черни връх. Кристиян бе най-младият участник в надпреварата. Берковският състезател финишира с време 2:22:51 часа.

"Беше трудно, но на треноровките по биатлон се подготвяме добре. Другата година ще участвам отново и ще поканя и други мои съотборнци, за да победим заедно"- сподели за РАДИО ВИДИН младият състезател.

В планинското бягане "VITOSHA RUN 2012" участваха над 160 атлети- както професионалисти от различни спортове- лекоатлети, ориентировачи, биатлонисти и ски бегачи, така и любители и туристи от всички възрасти, изправяйки се срещу предизвикателството да покорят витошкия първенец в скоростно темпо. Атлети имаше и от чужбина- Гърция и Румъния. Изкачването се организира от Сдружение "Маратон 2006" и се провежда за шести път на тази дата, по случай 117-тата годишнина от организираното изкачване на 300 души на Черни връх, по инициатива на писателя Алеко Константинов-Щастливеца. Това събитие се смята за началото на организираното туристическо движение в България и по традиция празникът се отбелязва в последната неделя на август.

На церемонията по награждаването в района на хижа "Алеко" победителите в отделните възрастови групи получиха своите медали и купи от Пелагия Чернева- главен експерт "Спорт, туризъм и младежки дейности" към Столична община, а представители на спонсорите им връчиха предметни награди.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар