На панаир във Враца

* Пълна за празна делва за туршия;
* стогодишна ниска масичка за един министерски обяд + един качамак;
* стара ютия за една риза;
* дарак срещу три чифта вълнени чорапи от Бистрец;
* пишеща машина за едно рижо яре...

И една тромба, която не се продава!

Това не е началото на бабина приказка. Това са цените за размяна на щанда на Борис Врачовски, на току-що открития Врачански панаир.

"Хората трябва да си запазят правото и удоволствието да купуват! Дори когато нямат пари. Все ще има нещо, което да не им трябва и което да са готови да разменят за нещо, което им се иска да имат"- обяснява начина на продажба на своя щанд Борис Врачовски.

В репортажа можете да чуете за какво служи тромбата и как спазарихме за РАДИО ВИДИН един отлично работещ приемник "Селена" срещу чувал грозде- новоселска гъмза.

Колкото до сериозната страна на панаира- откриването на 124-ото издание е в 18 часа. Според предварителните разчети на общинската управа, в панаира се включват повече от 80 фирми, а очакваните приходи от него са в размер на 70 000 лева.

Първият есенен панаир във Враца е проведен през далечната 1888 година, като по онова време той е бил позициониран на централния площад.

На тазгодишното издание ще могат да представят напълно безплатно дейността си туристически фирми от Враца и региона. Акцията се финансира от местната Търговско-промишлена палата, която предоставя павилиони в района на спортния комплекс, където се провежда панаирът. Кампанията ще е от днес до неделя и е част от проект "CBC Fairs - Панаири за трансгранично сътрудничество", в който партньори на Врачанската ТПП са сродни организации от Русе и румънския град Слатина.

Участниците ще могат да показват какво предлагат като музеи, хотели и места за подслон, развлечения, СПА и рекреация, спорт, художествени и народни занаяти, лов и риболов. Всички, които се възползват от идеята, ще бъдат включени в специално създадена уеб-платформа и в панаирен цветен каталог, с данни за фирмата и снимки от дейността. Каталогът ще се разпространява в Румъния и България.

В програмата на проявата тази година са включени турнир по плажен волейбол и концерти на популярни изпълнители. На откриването тази вечер ще пее Николина Чакърдъкова с Неврокопския танцов ансамбъл, а в следващите дни до 18 септември на откритата сцена пред стадион "Христо Ботев" ще се изявяват още Драго и Ралица от "Фамилия Тоника", група "Funk Call", участничката в тв-шоуто "X-Factor"- Маргарита Алексиева-Маги и други.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар