С конкурс за детска рисунка започва учебната година в област Монтана

На 17 септември 2012 г. (понеделник) от 9.30 ч. в VII-мо СОУ „Професор доктор Асен Златаров” в гр. Монтана (бул. „Патриарх Евтимий” №90) управителят на Областен информационен център – гр. Монтана Александрина Здравкова ще даден старт на конкурса за детска рисунка на областно ниво на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”.

Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра (ОИЦ).

Първата фаза на конкурса се реализира на регионално ниво. Участниците са разделени в две възрастови групи:
– от 6 до 10 години
– от 11 до 12 години.

Желаещите да участват могат да подават картините си в Областен информационен център – Монтана (ул. „Иван Аврамов” №10) в периода 17 септември 2012 г. – 19 октомври 2012 г. Няма ограничения относно техниката на изработка на картините, нито техния формат. Задължително изискване е те да са свързани с темата на конкурса. Едно дете може да участва само с една картина и само в един ОИЦ.

Рисунките се поставят в голям плик, в който се поставя и по-малък плик, в кой са написани името на участника и възрастта му. Произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител/настойник/друг роднина над 18 г. или учител. Класирането ще извърши комисия от изявени личности от нашата област.

На 1 ноември 2012 г. във всеки областен център ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи. Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди.

Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар