Село Гаганица - най-чистото населено място в община Берковица

Село Гаганица е най- чистото населено място в община Берковица, най- приветливият квартал е "Заряница". Това са резултатите от двата конкурса- за "Чисто населено място" и "Чист и приветлив квартал" на община Берковица. Общинска комисия направи оглед на селата и кварталите в Берковица и определи победителите.

Победител в конкурса за "Чисто населено място" е с. Гаганица, следвано от с. Бокиловци и с. Слатина. Първенецът получава награда от 200 лева, а подгласниците по 100 лева.

В конкурса за "Чист и приветлив квартал" победител е ж.к "Заряница", на второ място е ж.к "Изгрев4, третати е ж.к "Стара планина". За призовите три места са определени предметни награди за облагородяване на кварталите.

Първенците са определени по предварително обявени критерии, сред които са чистота на улиците и тротоарите; поддържане на зелените площи в границите на населеното място; състояние на площадките, на които се разполагат контейнерите за битови отпадъци; наличие на нерегламентирани сметища.

И двата конкурса са традиционни и се провеждат вече осма година. За този период определено се забелязва активизиране на местните общности и едно благородно съревнование.

Радио Видин, снимка svetimesta.com

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар