Започна строителството на проекта за пещера Леденика

Първа копка на строителството на развлекателен парк „Леденика” направиха в събота кметът на Враца Николай Иванов, министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и Росен Дудушки от консорциума-изпълнител на обекта „Враца – Леденика”, пише в дневшния си брой вестник Конкурент.

„Проектът е сред знаковите за Враца, защото е в сектор, в който нашата община има изключителен потенциал. За него сме говорили много и мисля, че вече е време за реални действия, а не за думи. Искам да благодаря на предишния екип на общинската администрация, на проектантите за прекрасния проект, на хората, които ще го реализират, и на нашите партньори. Радвам се, че строителите са врачански фирми”, заяви Николай Иванов.

Церемонията по първата копка беше пред входа на пещера Леденика. На нея присъстваха народните представители от ГЕРБ Янко Здравков и Валери Маринов, депутатът от Синята коалиция Асен Агов, заместник-кметовете на Враца Красимира Георгиева, Ангел Вълчев и Светозар Луканов, председателят на общинския съвет Петя Аврамова, директорът на природен парк „Врачански Балкан” Николай Ненчев, шефът на териториалното поделение на НОИ Иван Грозданов.

В тържеството взеха участие и всички управители на фирмите, които влизат в консорциума – Бойко Борисов от „Корект”, Тодор Топалски от „Опал 94”, Михаил Стоянов от „Мистрал”, Иван Иванов от „Сити строй” и представителят на строителния надзор Георги Петров. Росен Дудушки от „Строителна компания” пожела на колегите си подходящо време за строителство, на добър час и да се видят всички отново на откриването на обекта.

„Този проект е прекрасен пример за приемственост в управлението, защото над него са работили 3 общински ръководства”, обобщи Николай Ненчев. Около 2 000 000 лева са предвидени за строителството на развлекателния парк.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар