Състезание по планинско колоездене Чипровци-Белоградчик-Зайчар

Промоционална обиколка за планинско колоездене в Западния Балкан се провежда през почивните дни. Маршрутът започва от Чипровци със състезанието "Трите чуки" и продължава към Белоградчик и Зайчар, където е предвидена вело-разходка.

"Идеята ни е да посетим най- интересните скални формирования в Белоградчик, познати на малко хора. Велоралито ще покаже на хората кресиви места в Западна Стара планина от Чипровци, през Белоградчик, покрай езерото Рабиша и пещерата "Магура". Обещаваща е и предстоящата разходка в Зайчар"- каза за РАДИО ВИДИН Евтим Стефанов от Бизнес център- Видин.

Трасето е маркирано, поставени са табели, по целия веломаршрут има допълнителни указателни ленти. Във велопохода ще участват любители и професионални състезатели по планинско колоездене, както и журналисти. Маршрутът за любители е с дължина около 30 км. Фирмата за производтво на велосипеди във Видин осигурява алуминиев велосипед за І място- юноши, както и части за велосипеди. Създадена е добра организация, маршрутът е координиран с Община Белоградчик и органите на полицията.

Инициативата "Качи се на колело" се провежда от 6 до 9 септември и се финансира по трансгранична програма България- Сърбия. Обозначени и почистени са над 400 километра пътеки за велосипедистите с различни нива на трудност. До един мецец по маршрута ще бъдат разположени места за пикник, като идеята е да се популяризира планинското колоездене в региона, каза още Евтим Стефанов.

Радио Видин

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар