МНОГО СЪМ ЯДОСАНА! НЕ, БЯСНА СЪМ!!!

1. Днес се замислих за детските надбавки и отново се върнах в един много неприятен за мен период:
Разведена майка с дете – ученик, до колкото си спомням на заплата около 500 лв и изведнъж държавата реши, че аз съм богата, е може би поне, че не съм бедна. Живееща на квартира и с наистина заплата каквато споменавам по горе.
- Колко ли става като ми удържат данъците ?!
Та тогава ми стана много неприятно, не защото не получавам тези мисля че бяха 18.00 лв., а че моето дете не е толкова БЪЛГАРИН колкото децата от малцинствата.

2. Детските градини – по скоро липсата на достатъчно места за всички деца и естествено моето второ дете НЕ Е БЪЛГАРИН (защото и за не го не получавам детски надбавки).
Със смирение изслушах как периода, в който детето ми посещава частната детска градина не се счита за посещаване на детско заведение по критериите на Република България, която е дала лиценза на същото частно детско заведение.
Та, това не ми дава повече точки за кандидатстване в държавните детски заведения, а също така не може от частното заведение направо да тръгне на училище защото трябва да посещава занималня, за която силно се надявам да има места (иначе как ще тръгне на училище не знам).
Учудих се на това, че всяка държавна детска градина получава по 200 лв. за дете и остатъка се доплаща от родителя. Замислих се ... АБЕ КАКВО ЛИ ПРЕЧИ ТОВА ДА СЕ НАПРАВИ И ЗА ДЕЦАТА, които посещават и частните градини. Тъкмо държавата ще подпомогне малкия и среден бизнес. АМА ЗАЩО ЛИ СЕ МЪЧА ДА РАСЪЖДВАМ, аз съм един средно статистически гражданин на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

3. Преди малко слушах новините и чух за дублиране на билети в БДЖ и се е наложило 150 пътника да пътуват правостоящи.
Помислих си – е ако имаше софтуер, който да може във всяко едно време да показва колко свободни места има във влака, и ако имаше компютри, на които да можеше да се инсталира този софтуер. Пък и друго ми мина през главата – ако имаше наредба, с която да се забранява на превозвачите да продават билети за правостоящи пътници поне за дългите разстояния... Да имаше ... ама явно няма.

Спирам да мисля, че мога да продължа и с 4 и 5 но съвсем ще се разстроя.

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

2 коментара

  1. за съжаление цялата демографска политика на страната е много лоша, затова се получи и този срив в наталитета и продължава да се срива, а и вече трябват много много услилия това да се спре, а никой нищо не прави по въпроса

  2. Вече има толкова сложни правила, за да ти приемат детето в една детска градина, че ти само докато ходиш за документи и точки да ти се отще да го дадеш там.Да не говорим че нямаме и особено голям избор къде може да учи и да го гледат докато ние работим.Статията е хубава, макар и за тема която наистина ме подлудява и мен самата.А това,което си чула..." Преди малко слушах новините и чух за дублиране на билети в БДЖ и се е наложило 150 пътника да пътуват правостоящи...." е наистина трагично и смешно, толкова много хора да бъдат на крак и то не за 2-4 минути път а доста повече е напълно недопустимо според мен.А и са толкова стари вагоните...

Напиши коментар