100- годишен юбилей на берковската гимназия "Д-р Иван Панов"

На 24 октомври берковската гимназия "Д-р Иван Панов" стартира подготовката за отбелязване на 100- годишния юбилей на учебното заведение през 2013 година. Датата е избрана не случайно- на 24 октомври се навършват 83 години от рождението на сърцеведа на Северозапада Йордан Радичков, който също е възпитаник на Гимназията.

Рожденият ден на писателя ще бъде отбелязан с тържествен концерт с участието на вокално студио "Music surfing"от националното музикално училище от София и вокална група "Амбианс" от Гимназия "Д-р Иван Панов".

Преди концерта от 12.00 часа ще има пресконференция, на която ще бъдат обявени основните прояви за отбелязването на 100- годишния юбилей и учредяването на Инициативен комитет за честване на голямата дата.

Създадена през 1913 година като продължителка на класното училище в Берковица, Гимназията вече близо сто години разпространява светлина и знание в община Берковица. Успехите, които е постигнало училището са плод на неуморния труд на редица изтъкнати педагози. Гимназията се гордее и със своите възпитаници, дали своя принос във всички сфери на обществото.Тук са учили такива творци на националната ни култура като Асен Босев, Йордан Радичков, Иван Давидков, Младен Исаев, Емил Коралов, Радослав Михайлов и много други.

Радио Видин

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар