Втора информационна среща на ОИЦ-Монтана в Чипровци

На 27 септември 2012 г. Областен информационен център – Монтана запозна представителите на общинската администрация, фирмите и неправителствените организации от Чипровци със схемата „Без граници” на ОП „Развитие на човешките ресурси” (ОП РЧР) и схемата за обучение на общински служители по ОП „Административен капацитет”. Акцент при втората обиколка по общини са добрите практики. Презентирани бяха успешно изпълнени проекти от областите Видин, Враца, Плевен и Ловеч.

Успехът на малките общини зависи от местната общност и от това как тя ще успее да се организира и определи целите и приоритетите си. Затова в Община Чипровци разчитат много на Фондация „Местна инициативна група – Западна Стара планина – Копрен-Миджур”, която включва и общините Георги Дамяново, Чупрене и 8 села от община Берковица.

Те имат разработена и утвърдена стратегия за местно развитие и се очаква пускането на първата процедура по набиране на проектни предложения, насочена към кандидати, развиващи дейности в една от четирите общини. Проектните предложения ще се подават в офиса на МИГ „Западна Стара планина” в Чипровци, обяви експертът Анна Николаева. Местните жители се надяват това да подобри икономическото развитие на района, да даде тласък на селския туризъм и да намали обезлюдяването.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар