Хайде на събор в Селановци

Със спортен празник "Играйте с нас" на децата от ОДЗ "Мир" в оряховското село Селановци започнаха празничните панаирни дни. В рамките на събора ще се проведе и Седмия фолклорен фестивал "Кукурузени усмивки", с участието на 47 състави и индивидуални изпълнители от 21 населени места, между които и състав от Румъния. Традиционният Селановски събор събира хора на интересни и впечатляващи мероприятия.

"Продължаваме традицията "Кукурузените усмивки" да дават настроение на селановските празнични дни"- каза за РАДИО ВИДИН Петя Русинова, председател на местното читалище "Самообразование"- Селановци.

На 11 октомври- четвъртък, от 16,30 часа, в читалището ще бъде открита изложба "Носталгия", с участието на селановските художници Снежина Кончовска, Татяна Тошева, Емил Цветанов и Венци Тошев. Преди това, от 15,00 часа ще бъде представена книгата на Илия Врачански "Андрей Врачански познатият и непознатият".

Петъчният ден-12 октомври, ще започне със спортен празник- игри, крос и колоездене- на площада пред читалището. От 11 часа ще бъдат открити "Дни на производителя". Площадът в центъра на селото ще получи своето име- "Андрей Врачански" в 14,00 часа, след което започва дефиле на участниците в седмото издание на фолклорния фестивал "Кукурузени усмивки".

Програмата за почивните дни:
13 октомври-събота
10. 00 часа - Футболен мач- деца, ФК "Локомотив" Мездра и ФК "Дунав" Селановци, на стадиона
10. 00 часа - "Кой ще грабне овена?"- народни борби- на площада
10. 00 часа - Международен турнир по канадска борба- на външна сцена на площада
15. 00 часа - 19. 00 часа - ІІ Фестивален ден- на външна сцена на площада
14 октомври-неделя
16. 00 часа - Футболен мач- мъже, ФК "Чавдар" Троян и ФК "Дунав" Селановци, на стадиона

"Традицията продължава и тя е тази, която ни държи живи и ни прави част от голямото наследство на България! Заповядайте, за да видите нашите прекрасни самодейни изпълнители от близо и далеч. Ще има за всекиго по нещо. А приятните емоции са гарантирани"- обеща Петя Русинова.

Радио Видин

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар