Кметът на Монтана откри технологичния парк

Кметът на Монтана Златко Живков откри технологичния парк в града, съобщи в днешния си брой вестник Конкурент. Първата фирма, настанила се в него, е от Стара Загора. Бизнесмените избрали града на Огоста заради географското му положение в центъра на Северозапада.

Технологичният парк е изграден по партньорски проект с община Пирот - "Повишаване на бизнес сътрудничеството между България и Сърбия в трансграничния район чрез създаване на технологичен парк в Монтана" по програма "Добросъседство" България - Сърбия, а инвестицията е 400 000 евро. Паркът е разположен на пътя Монтана - Лом.

Площта му е 85 дка, като съществува възможност той да се разшири с още 70 дка. Замисълът е да се превърне в зона за производство, съхранение и преработка на селскостопанска продукция, за развитие на хранително-вкусовата промишленост, за поддръжка, съхранение и ремонт на селскостопанска техника. Първата фирма се занимава именно с техника за земеделието. Паркът е газифициран, има водопровод и ел. захранване. Условно е разделен на 16 парцела по 4.5 дка, които при необходимост могат да се съединяват.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар