Сертификация и за туризма

Система за оценяване в туризма беше предложена в рамките на кръгла маса, проведена в петък във Враца. Тя беше организирана от министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Посветена е на качеството и устойчивото развитие в сектора.

Според данните от проучването, 49% от анкетираните представители на бизнеса считат, че ако бъдат въведени системите за сертифициране на качеството на туристическите продукти и на устойчивото развитие на предприятията в сектора, в рамките на 10 години ще има значителен ръст на приходите от туризъм. 50.4% от анкетираните смятат, че ще се повиши имиджът на страната като туристическа дестинация.

„Регионът на Враца притежава впечатляващи дадености и културни ценности и възможности за приоритетно развитие на културен туризъм”, заяви заместник-кметът Красимир Богданов, който беше официален гост на срещата. Ннтегрираният подход при предлагане на туристически продукти и осигуряването на високо качество са от жизнено значение за популяризирането на туристическата дестинация, бяха категорични участниците в кръглата маса.

Вестник Конкурент

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар