Община Борован празнува

Община Борован чества 135-та годишнина от свобождението на селището от турско робство. Празникът ще започне на централния площад с Тържествен водосвет и издигане на националния флаг на Република България.

"Пожелавам много усмивки, настроение и отворени сърца и вяра в бъдещето на борованската община. Да пребъде през вековете. Честит празник на всички борованчани"- пожела от ефира на РАДИО ВИДИН кметът Десислава Тодорова.

В програмата са включени още празнично приветствие на децата от детските градини на Община Борован и ОУ "Отец Паисий"- Борован. В художествената галерия "Вл. Ганецовски" ще бъде открита изложба "Мой роден край" с творби- приложно творчество и рисунки на децата от Община Борован. От 11.00 ч. в музикалната зала на читалище "Цани Иванов" ще се проведе Тържествена сесия на Общински съвет.

Празникът ще продължи с финал на общинския турнир по футбол от 14.30 часа. За 18.30 ч. в театралния салон на читалището е предвидена тържествена концертна програма, с участието на самодейци от община Борован, танцов ансамбъл "Хемус" и огнено шоу от Младежкия дом във Враца. От 20.00 ч. на централния площад ще има празнична фойерверк програма. От 20.30 ч. в ритуалната зала на читалището кметът на община Борован Десислава Тодорова ще даде и официален коктейл, на който са поканени настоящи и бивши кметове, общински съветници и ръководителите на обществени организации в общината.

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар