Преглед на основните теми във врачанския и видинския печат

„Няма хора за снегорините” , пише вестник „Конкурент”. Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че във Врачанско има проблем с шофьорите на снегорини, които не достигат. Нужни са 60 водачи, които да работят на две смени. Пътната агенция е сключила договор с монтанската фирма, която трябва да ангажира шофьорите. Проблемът беше поставен и на заседание на областния щаб за защита при бедствия, което се проведе в петък във Враца.

„Борислав Банчев пак оглави ДПС ”, е друго заглавие от страниците на изданието. Преизбраха Борислав Банчев за лидер на ДПС Врачанско на IV-та областна конференция на ДПС, която се проведе в събота във Враца. Сред официални гости на форума бяха Камен Костадинов - зам.-председател на парламентарната група на Догановата партия, Айхан Етем - член на централния оперативен съвет на ДПС, Владислава Лакова, Цвети Кръстев и Пламен Георгиев, представляващи съответно местните структури на ДСБ, СДС и НДСВ. В конференцията участваха 322-ма делегати от избраните 354.

„Представиха посмъртно книга на Хари Яръмов”, информира вестникът. Във Видин бе представена посмъртно книгата на доайена на видинската спортна журналистика Хари Яръмов "Юбилейни върхове на видинския баскетбол". Присъстваха бивши и настоящи баскетболисти, треньори, спортни деятели и представители на спортните среди в града. Сред тях бяха Коста Илиев - бивш спортен директор във ФИБА-Европа и изпълнителен директор на родната баскетболна федерация, а понастощем на работа във ФИБА-Свят.

„Младеж къта коноп в буркани за компот ”, е „Конкурент”. По време на спецакция, проведена в четвъртък в апартамент на улица „Алеко Константинов” във Враца, били намерени 4 буркана с общо 50 грама канабис, полиетиленови пликчета и електронна везна. 23-годишният К.Л., който обитава жилището, е арестуван за 24 часа. Веднага е образувано дознание по случая.

Работата на полицията продължава. „Лъвовете” на Кунчо чакат „тигрите” на Бойко”, е заглавие от спортните страници на вестника. „Тигрите” на Бойко биха с 3:0 „лъвовете” на Кунчо Кузманов от Манастирище 2000 в първия мач от полуфинала на държавното първенство по футбол за ветерани. За Витоша /Бистрица/ точни бяха експрезидентът на Ботев /Вр/ Чавдар Атанасов, Ивайло Паргов и премиерът Бойко Борисов от дузпа.

Ответният мач е в четвъртък на градския стадион във Враца. Светлин Симеонов-Пинчера и компания не са отписали реванша и ще се хвърлят здраво срещу "тигрите".

Агенция Фокус

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар