Започна трасирането на „Алея на куклите”

Ежеседмичната пресконференция на врачанския кмет Николай Иванов и екипа му вчера премина край пещерата Леденика, където се изгражда едноименният развлекателен парк.

„В момента се трасира алеята на куклите, която се наложи да бъде изместена малко заради наклонения терен. Разрушена е сградата на досегашния информационен център и теренът се подготвя за изграждането на новата, по-популярна като „Прилепа”. Ще има и пътека за инвалиди, която ще се приравни към съществуващата. В проекта не е предвидено отводняване на амфитеатъра и ще се наложи да го направим за сметка на общината.

Предстои да бъде доставен и софтуерът за новото осветление и графично шоу в пещерата”, заяви зам.-кметът по европейско финансиране и обществени поръчки Красимира Георгиева. Тя допълни, че строителството върви по график, но ще бъде спряно при лоши метеорологични условия.

Припомняме, че ДЗЗД „Сдружение Враца-Леденика” изпълнява дейностите. Консорциумът включва четири врачански фирми и една от Козлодуй – „Мистрал – ТСС”. Местните дружества са „Опал 94”, „Корект”, „Строителна компания” и „Ситистрой – 2000”. Договорът за строителството е на стойност 1 871 896 лв. Той бе подписан в средата на август, в рамките на проекта „Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика – туризъм без сезони” по оперативна програма „Регионално развитие”, чийто общ бюджет е почти 5 300 000 лв.

„Нямаме трудности засега. Положени са тръбите за далекопровода и ще се тегли кабела. Стиковката между фирмите, които работят на терена е на много високо ниво. През другата седмица ще се изкопаят основите на „Прилепа”, чиято разгърната площ ще е 500 кв.м. В момента на терена има двайсетина работника и повече техника. Колоните на амфитеатъра са излети и се виждат.

В близките дни ще започнем да въртим трибуните, които ще са със 7 реда. Смятам, че до 10 ноември конструктивната част на амфитеатъра ще е готова. Ще работим до последния ден, в който времето позволява. Имаме пълно съдействие от общината, инвеститорите, авторския и строителен надзор, така че работата на обекта върви”, коментира Росен Додушки от „Строителна компания”.

Вестник Конкурент

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар