Подновяват войнишките паметници

Изпратиха писма до кметовете по случай националните чествания на 100-годишнината от Балканската война. В тази връзка в община Враца се подготвят различни прояви, информира вестник Конкурент.

„До всички кметове на населени места, наместници и пълномощници, директори на училища и секретари на читалища са изпратени писма, с покана да се включат в инициативата за почистване, поддържане и привеждане в достоен и подобаващ вид на войнишките паметници и пространствата около тях. Приложили сме и списък с тези монументи на територията на общината. Каня и гражданите да се включат в тази патриотична инициатива”, заяви зам.-кметът Красимир Богданов.

Той допълни, че е монтирано осветление на паметната плоча на фасадата на военния клуб във Враца, както и на паметника на загиналите във войните през 1912-1918 г., известен като „Лъвчето”. Предстои възстановяване на липсващите му части и орнаментни. В Оходен ще се монтира паметна плоча на загиналите местни жители и ще се постави пехотно оръдие пред съществуващия паметник. Такова ще има и в Бели извор.

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар