Момичета от клуб "Медии" с престижни награди от национален конкурс

Ася Андреева Тодорова и Елица Пламенова Йорданова от клуб «Медии» са сред призьорите от Петия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски”- Русе`2012.

Ася спечели специалната награда за журналистика. Това е най-високото отличие, защото тази година не се присъжда голямата награда за индивидуални участници – статуетката «Стоян Михайловски». Ася Андреева впечатли журито с интервю с победителката в риалити формата «Умна и красива» Валерия Цимбал: „Хората в Монтана ме правят щастлива!” и с очерка „Единственото глемър ателие в България дарява приказни мигове и емоции”.

Елица Пламенова спечели първа награда в жанр «Репортаж» с материалите си „Със задочно пътешествие по европейски маршрути започна 9 май в Монтана”, посветен на фотоконкурса на Младежкия дом в Монтана, и „Престижно състезание – танцов маратон” за Международния турнир по спортни танци Монтана Open 2011.

И двете момичета, които подготвиха журналистическите си материали по време на заниманията в клуб «Медии» към ОДК «Ние, врабчетата», са възпитанички на ГПЧЕ «Петър Богдан» - Монтана.

В Петия национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” участваха 435 млади автори от цялата страна с 569 творби и 31 колективи /екипи на вестници, телевизионни и радиопредавания и журналистически материали/. Седемчленно жури с председател доцент д-р Руси Русев - преподавател в РУ „Ангел Кънчев” и ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий”, оцени текстовете и присъди наградите.
Наградите ще бъдат връчени идната неделя от 11,30 часа на Тържествена церемония в зала „Европа” на театрален комплекс “Доходно здание”в Русе.

Групата по журналистика, която от 10 г. е с лектор Нели Василева, вече е носител на Голямата награда за колективно участие през 2008 г. Дора Иванова грабна Голямата награда за индивидуално участие през 2009-та. Ася Ценова пък спечели специалната награда за журналистика от третото издание на конкурса през 2009-та /това е по-високо отличие от първото място/. Творческото състезание през 2010-та класира клуб «Медии» на второто стъпало на почетната стълбица.

Стела Стефанова завоюва втора награда за интервю, Мария Петрова има поощрение, а екипът Рангел Колданов, Деница Иванова и Дейвид Павлов са с второ място през 2010. Същата година вестникът на клуб «Медии» „Аспекти” бе класиран на втора позиция в категорията за печатни издания. Тазгодишните награди на Ася и Елица продължават традицията. Текстовете на двете възпитанички на Нели Василева – лектор по журналистика на клуб «Медии» са публикувани на сайта www.montana-dnes.com и в местния печат.

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар