Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП

На 18 ноември 2012 г. предстои да бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Това е ден, в който граждани, организации и различни институции обединяват своите усилия и призовават всички да бъдат по-разумни и внимателни в своите действия като участници в движението по пътищата.

Статистиката сочи, че всеки месец по пътищата на нашата страна над 700 са пострадалите от пътнотранспортни произшествия, 55 от тях загиват. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или биват осакатявани поради чужди или свои грешки.
По инициатива на Областният управител на област Монтана, на 18 ноември от 11.00 часа в храм „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Монтана ще бъде отслужена панахида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия от Негово Преосвещенство Величкий епископ Сионий.

В гр. Берковица от 11.00 часа Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан ще отслужи панахида в храм „Рождество Богородично”. Инициативите по повод отбелязването на този ден в Берковица ще продължат с концерт от 12.00 часа, на който своята съпричастност ще изкажат фолклорни групи от общината.

На територията на община Лом на 16 ноември ще бъде почетен Световният ден за възпоменание с едноминутно мълчание във всички училища. На 18 ноември в храм „Успение Богородично” ще бъде отслужена и панахида.

В град Чипровци и гр. Бойчиновци също ще бъдат отслужени панахиди в памет на жертвите, които ще започнат от 9.00 часа в православните храмове на тези градове.
В храм „Св. Георги” в гр. Вършец панахидата ще започне в 12.00 часа и ще посрещне гостите и жителите на курортния град, които ще почетат паметта на жертвите в пътнотранспортни произшествия.

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар