Владимир Тошев: Сериозният бизнес вече стъпва на видинска територия

От София, Европа и света се интересуват от възможностите за бизнес във Видин и областта, каза за Радио “Фокус”- Видин Владимир Тошев, народен представител от ГЕРБ. Той посочи като пример много голяма спедиторска фирма от Франция, чийто представители са пристигнали, за да проучат възможностите да се настанят на територията на област Видин.

Южнокорейският посланик, който посети Видин на Димитровден, също се е поинтересувал какви са възможностите за бизнес в региона. „Ако нашите бизнесмени не се интересуват, сериозният бизнес в света се интересува и вече стъпва на наша територия”, заяви народният представител. Владимир Тошев добави, че привличането на инвеститори означава заетост за хората от региона.

Работни места ще бъдат разкрити и на новия Дунав мост 2 след пускането му в експлоатация. Администрацията на компанията за управление на съоръжението ще бъде във Видин и ще се състои от местни хора. Освен това, ще бъдат назначени и хора по поддръжката на съоръжението. „Мостът дава една много добра надежда за директно влияние върху икономико-социалния климат на Видин и региона”, коментира Владимир Тошев.

Стефка ПАВЛОВА

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар