Седмицата "Европа - България" във Видинска област

В дните между 1-ви и 7-ми декември в страната ще се отбележи 5-та годишнина от влизането на България в Европейския съюз. За област Видин са предвидени инициативи по населените места. На 1 декември, от 11 часа в Драматичния театър във Видин ще бъде даден официалният старт на Европейската седмица в областта с празничен концерт на читалище "Цвят - 1870", гр. Видин и читалище "Самообразование - 1927", с. Капитановци.

На 3 декември, от 16 часа в сградата на читалище "Просвета - 1882", гр. Кула ще се проведе викторина с европейска тематика, с деца от общината. В 16,00 ч., в читалище "Паисий Хилендарски - 1927" в гр. Димово ще има конкурс и изложба на детска рисунка на тема "Моят град в Европа". На 4 декември, от 14,00 ч., в читалище "Пробуда - 1908", гр. Грамада ще бъде прожектиран филм с европейска тематика.

В с. Бойница, от 10 ч. в читалище "Надежда - 1903" ще бъде изнесена публична лекция и изложба на тема "Китна и героична Бойница в Европа". В читалище "Христо Ботев - 1897" в с. Чупрене от 17 ч. ще се проведе викторина с деца на тема "Аз, малкия Европеец" и концерт "България в Европа - наследство и културни традиции".

На 5 декември, от 10,30 ч. в сградата на читалище "Земеделец - 1874" , с. Ново село, ще бъде открита изложба с детски рисунки на тема "5 години България в Европейския съюз". Творбите са на ученици от общината и възпитаници на Дома за деца, лишени от родителски грижи. На следващия ден, 6 декември, в читалището на с. Макреш, в 11 ч. ще се прожектира отново филм с европейска тематика. По-късно във Видин, от 13 ч., ще бъде организирана виртуална изложба на компютърна рисунка, на тема "Аз съм в Европа" на деца от 2 до 8 клас.

Изложбата ще бъде в Конферентния център на Областната администрация, където ще се излъчат победителите в конкурсите. В Белоградчик, от 17,30 ч. ще се проведе литературно-музикален спектакъл "Скална симфония" в читалище "Развитие - 1893". В 18 ч., на площада на Ново село ще бъде открита паметна плоча на арх. Илия Попов.

В последния ден от програмата по отбелязването на годишнината - 7 декември, от 10,30 до 12 ч., в Конферентния център на Областната администрация във Видин, ще се проведе Информационен ден за възможностите за работа и стаж в Европейския съюз за безработни хора от областта. Отново там, в 12,30 ч. ще бъде проследено какво е направено за изграждането на Национална мрежа за инициативи и информация за учене през целия живот.

В 15 ч. ще се проведе и дискусия на европейска тематика с ученици. В читалището в Гъмзово, от 16,30 ч. ще има конкурс и изложба на детски рисунки на тема "Европа през моите очи", викторина за деца на европейска тематика и концерт на читалището и ансамбъл "Гъмза". В Ружинци, от 16 ч. в сградата на читалище "Христо Ботев - 1898" ще се прожектира филма за ЕС.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар