Инициативи на Туристическо дружество "Бонония"

Няколко инициативи планува до края на годината Туристическо дружество "Бонония". Това каза за Радио “Фокус”- Видин Тошко Маркин, председател на дружеството. "Имаме календарен план, по който има още няколко прояви, които трябва да се проведат", подчерта той. Първата ще бъде тази събота и неделя, като това ще е закриване на водния сезон с клуб по воден туризъм. Понеже времето няма да е подходящо то ще бъде направено на хижа "Божурица".

Ще се съберат водните туристи от Видин и Лом, ще се направи един кратък преглед на настоящата година на проявите, ще се набележат прояви за следващата година, които да влязат в календарния план, даже съвместно с клуба в Лом, обясни Маркин. Ще се направи и един излет по екопътеката, която е в Бужурица.

До края на този месец или началото на декември ще се състои дружествен поход в западна Стара планина от хижа "Миджур", през хижа "Горски рай" до Чупрене.
Друга проява, планирана за ноември е изкачване на връх Трап в горноломския Балкан.
В Божурица преди празниците ще се направи закриване на туристическия сезон и на дейността на клуба по пешеходен туризъм.

Клубът по алпинизъм и спелеология продължава с пещерните експедиции в района на пещерата Башовица, край село Гара Орешец.

"Имахме отчетно-изборна конференция на дружеството", разказа още Маркин. Направен е избор на нов управителен съвет, състоящ се от 7 човека и на нов инспекторат – от 3-ма души.

Националните прояви също почти са привършили. "Ние имаме три жени, които се завърнаха от Родопите, където участваха в квалификационен поход, 5-дневен за квалифицирани туристи", уточни председателя на Туристическо дружество Бонония.

На национално ниво има планувана една алпиниада на връх Мльовица, която се отлага за края на този месец или началото на другия, обясни Маркин.

Нора ЙОЦОВА

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар