„Парижки лудории” на Стоянка Мутафова гостува в Монтана

Стоянка Мутафова ще гостува в Монтана само на 29 ноември /четвъртък/. Тя ще играе в най-новата бясна комедия „Парижки лудории” от Жан-Клод от 18.30ч. в салона на Младежкия дом. След навършване на 90-ия си рожден ден примата на българския театър Стоянка Мутафова завладява публиката с неотразимото си участие в тази постановка.

Заедно с актьорите Дидо Мачев и Жанет Йовчева тя прави невероятно динамичен спектакъл, сякаш за да докаже на всички, че човешкият дух, енергия и жизненост не са подвластни на годините. Царицата на комедията Стоянка Мутафова играе феноменално. Младежкият й дух не я е напускал и тя все така заразява със смеха си и чувството си за хумор вече няколко поколения българи.

Жан-Клод Дано е сред авторите с необичайно чувство за хумор. Уж между другото той разказва за една жена, която извършва престъпление, за да отмъсти на мъжа си, който я тормози сексуално. В интригата по прикриването на следите се намесват и други лица. Деградирането на членовете на обществото, разрушаването на неговите морални устои – именно това предизвиква безпокойство. Привлекателното в текстовете му е умението да заплита ситуации, която приличат на криминален трилър и в същото време ти разкриват неочаквани ходове към човешката психология.

Билети за спектакъла може да се закупят в Младежкия дом.

Още културни събития в Монтана
27 ноември 2012 г.
Тържествена церемония по запалване светлините на Коледната елха. С участието на възпитаници на ОШИ „Добри Христов” и детски танцов ансамбъл "Пъстрина" при НЧ „Разум 1883”
17,30 ч., пл. „Жеравица”

„Учебната рисунка” – изложба, на ученици от ПГ "Найден Геров"-Лом. Организира РИО - Монтана, Ателие на младия художник при Представителство на СБХ – Лом, и Представителство на СБХ – Лом
17,30 ч., фоайе на РБ "Гео Милев"

28 ноември 2012 г.
Продукция на певческа група „Пъстренец Jr.” по повод 6 г. от създаването на групата
18,30 ч., Заседателна зала на Общински младежки дом

29 ноември 2012 г.
Представяне на стихосбирката „Ветровете в мен” на Ели Томинска
17,00 ч., РБ "Гео Милев"

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар