Модерен транспорт за северозапада до 2020 г.

Скоростната железница между София и Видин и 4-лентов път между Видин и Мездра са основните приоритети за България в новия програмен период на програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, съобщиха от областния информационен център по европолитики в Монтана. От 2014 до 2020 г. програмата за регионално развитие ще бъде концентрирана върху инвестиции в градовете, където в момента разработват интегрирани планове за градско възстановяване и развитие, сред които са Лом и Монтана.

Областният информационен център организира информационна среща и представи процеса на планиране на програмния период. Пред експерти от областната и общинската администрация, фирми, бенефициенти, директори на училища, читалища и неправителствени организации служителите разясниха основните стратегически документи на европейско и национално ниво.

Броят и видът на оперативните програми за следващия програмен период са в процес на интензивно обсъждане, тяхната структура и мерки ще са ясни най-късно до средата на 2013 г.

Центърът в Монтана е част от мрежата, създадена за популяризиране на кохезионната политика на Европейския съюз с финансовата подкрепа на оперативна програма „Техническа помощ”, която е съфинансирана от Европейския съюз чрез европейския фонд за регионално развитие.

Вестник Конкурент

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар