Празник на торлаците от Сърбия и България ще се проведе в Белоградчик

Голяма торлашка вечер ще се проведе в Белоградчик на 2 декември, съобщи Любомир Веселинов, председател на Торлашко дружество „Ждребче”. Организацията от Белоградчик ще посрещне делегация на дружество „Тимочана – Торлака” с. Миничево, Сърбия.

Вече осма поредна година продължава сътрудничеството на двете организации, които имат и съвместни инициативи. В състава на гостите ще бъде председателят на сръбското дружество Деян Кръстич. Ще присъстват представители на местната власт в град Княжевац и селата Ново корито и Миничево, ръководители на учебни заведения, неправителствени организации и бизнесмени.

От българска страна ще присъстват представители на града-домакин и торлаци от община Чипровци, област Монтана. По време на пребиваването си в Белоградчик гостите ще посетят местните природни забележителности.

Агенция Фокус

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

1 коментара

  1. Уважаеми Западно Старопланински българи-торлаци,да сте живи и здрави и често да се събирате на веселби в Белоградчик и Княжевац.Господ дае с вас.Той винаги е бил с българите-балканджии от двете страни на р.Тимок.Ваш Генади Савов.

Напиши коментар