Будапеща хвали Врачанска област

На семинар в Будапеща, във връзка със съвместен проект между Националния институт за помирение и арбитраж /НИПА/ и Международната организация по труда /МОТ/, областната администрация във Враца е била представена като пример за добра практика по отношение на взаимната колаборация, съобщи директорът на НИПА Владимир Бояджиев. Той участва в съвместно заседание между Областния съвет за тристранно сътрудничество /ОСТС/ и института, домакин на което беше Областна администрация - Враца.

Зам. областният управител Цветелина Теофилова обърна внимание, че след сключването на споразумение за сътрудничество между ОСТС и НИПА има въведен реално работещ механизъм за ранно оповестяване и превенция на колективни трудови конфликти. Владимир Бояджиев благодари за професионалната подкрепа, която получава от администрацията и отличната организация във връзка с ангажиментите за периодично предоставяне на информация, както и доброто отношение и кооперативност.

На заседанието стана ясно, че действащите колективни трудови договори в предприятията в област Враца към 1 декември т.г. са 89. Според експерти, ръст в КТД е отбелязан в секторите транспорт, складиране и пощи.

Вестник Конкурент

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар