Брегово - отличник по доброволни групи

Комплексно демонстрационно занятие за запознаване на гражданите с техническите възможности на пожарната и аварийно-спасителна техника и демонстриране на възможностите на структурите на Областно управление "Пожарна безопастност и защита на населението" за действия при ликвидиране на различни произшествия, се проведе в Брегово.

В занятието участваха Младежкият противопожарен отряд към училището, спечелил 4 място в областното състезание. Група пожарникари демонстрираха разгъването на гасителна линия, спасителна група помогна на пострадал при ПТП, на който му бе оказана и първа долекарска помощ.

"Избрахме занятието да е в община Брегово, защото общината е първенец по отношение на създаването и регистрирането на доброволни формирования"- каза за РАДИО ВИДИН Владимир Иванов- инспектор по защита на населението в Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Изказвам дълбока признателност и благодарност на всички доброволци, участвали с безвъзмездния си труд при предотвратяването на опасности, застрашаващи имуществото и живота на хората от града. Благодарение на денонощния труд на доброволците, през 2010 година градът бе спасен от наводнение, през 2011 година са спасени десетки декари от възникнали пожари. Благодаря на всички- пожарна, Спешна помощ, Граничен отряд, БЧК, които безрезервно са се включвали в предотвратяването на възникнали ситуации, опасни за живота на хората"- каза в словото си Милчо Лалов- кмет на община Брегово.

Заради добрата изградена структура и нейните бързи, адекватни действия в общината, която през 2011 год. оказва пълно съдействие на органите на "ПБЗН" при възникнали ситуации, в началото на годината Илиян Борисов- гл. специалист "Гражданска защита" на община Брегово получава отличието "Пожарникар на годината" за 2011 година, грамота и медал. Високото отличие за пръв път се връчва на общински представител- ръководител на граждански структури и е единствено от всичките 11 общини в областта.

Радио Видин

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар