Коледните празници започнаха със заря във Враца

Началото на коледните празници във Враца бе сложено с многоцветна заря. Тя изгря в небето над града след тържественото запалване на лампичките на коледната елха. В украсяването на десетметровия жив бор, намиращ се в центъра на Враца, срещу училище "Козма Тричков", бяха вложени над 6000 цветни лампички, 600 метра светлинни транспаранти, 180 електрически крушки и блицове и над 50 подаръка.

Откриването на коледните празници се превърна в истински празник с участието на децата от театър "Пионер" и малчуганите от ЦДГ "Европейчета". До коледната елха те "извикаха" приказните герои Червената шапчица, вълкът, седемте козлета, трите прасенца. Разбира се най-желаните гости бяха Дядо Коледа и Снежанка, които раздадоха лакомства на врачанчетата от всички детските градини. Кметът на Враца пожела весели и запомнящи се празници.

Коледна елха грейна и в ж.к. "Дъбника" в града. В тържеството, в най-големия жилищен комплекс във Враца участваха момчета и момичета от детските градини "Зора", "Радост", "Знаме на мира", "Звънче", "Детска вселена" и "Щастливо детство".

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар