Kонкурс за детска рисунка „Kак искам Eвропейският съюз да промени моя град”

11-годишният Младен Илиев от Второ ОУ „Константин Фотинов” – гр. Лом е победителят във възрастовата група от 11 до 12 години в националния конкурс за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Победителят във възрастовата група от 6 до 10 години е 8-годишният Йордан Кърпачев от Велинград, ученик в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Младен е нарисувал трети мост на р. Дунав, който да свърже родния му град Лом с румънския Расту, а Йордан светла, весела и жизнена градска среда.

На специална церемония в Гранитна зала на Министерския съвет Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, който е и патрон на инициативата, лично се срещна с всички победители от регионалните кръгове и връчи наградите на отличените участници.

В церемонията по награждаването взе участие и Министърът на културата Вежди Рашидов, който участва в състава на журито, отредило победителите в конкурса. Двамата финалисти са определени от национално жури, в чийто състав влизат още ректорът на Националната художествена академия проф. Светослав Кокалов, директорът на Националния дворец на децата Таня Досева, журналистът от Българска национална телевизия Весела Петрова и служителят на Представителството на Европейската комисия в София Ралица Иванова.

Общо 8130 деца от цялата страна на възраст между 6 и 12 години нарисуваха своите мечти за развитието на своя град в рамките на конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Организатор на инициативата е мрежата от Централния информационен и координационен офис и 27-те областни информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.

Конкурсът стартира на регионално ниво на 17 септември 2012 г. В рамките на един месец картините на участниците бяха събирани във всички 27 Областни информационни центрове в цялата страна. Участниците бяха класирани от комисии от изявени личности в съответните райони. В периода 30 октомври - 1 ноември 2012 г. във всеки областен център бяха обявени победителите в двете възрастови групи. Класираните на първо място получиха МР3 плеър, а всички останали участници - поощрителни награди.

Прочети още за , ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар