БЧК Монтана

Насърчаването на хуманността, толерантността и милосърдието сред младите хора, отново ще са сред приоритетите на Българския Младежки Червен Кръст – Монтана. Тези ценности са мотивирали доброволците и през изтеклата година в многобройните им изяви. Това стана ясно на годишното събрание на БМЧК, което събра представители на доброволческите клубове от цялата област.

Координаторът на организацията Василена Димитрова представи в изчерпателен отчет дейността им. Атрактивна мултимедийна презентация илюстрираше думите й и открои най-важните събития. Акцент в дейностите през изминалата година е било промотирането на доброволчеството и солидарността между поколенията, белязани от 90-годишнината на БМЧК и кампанията „Открий доброволеца в себе си”.

В проведените обучения, презентации, семинари, дискусии, открити врати, кръгли маси, Бал на доброволеца, концерт „ 90 минути рок” и факелно шествие са участвали няколко поколения доброволци. Невъзможно е с един репортаж да се опише всичко, както и ентусиазма, с който активистите са провели своите акции, както и от желанието им за нови. Всички определиха изминалата година като успешна.

Че самооценката е реалистична, потвърди и изказването на г-н Георги Марков - член на Националната контролна комисия на БЧК и председател на БЧК – Монтана. Допълнително доказателство за активността и постиженията на БМЧК в града ни са двете награди – „Млад отличник на БЧК” – грамота и значка, връчени от г-н Марков, на Василена Димитрова и Йордан Иванов.

Тази организацията смело може да се нарече „школа за хуманизъм и магия за доброволци”, подчерта Василена. Тя уточни, че на преден план през 2013-та ще бъде въвеждането на иновативни подходи в цялостния процес на обучение на активистите. Младежката организация ще продължи да се развива, утвърждава, да търси мястото, което най-много и приляга и да „променя света”. Всичко това ще се случва с професионалното съдействие на Благовеста Нончева – щатен служител, работещ всеотдайно с младите хора.

За втори път за Областен координатор на БМЧК – Монтана, бе избрана Василена Димитрова. За нейни заместнички бяха определени Глория Христова и Кристина Петрова.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар