Проект „Доброволчеството – радост и отговорност” в Чипровци

Сдружение „Чипровци, Алтернатива и Развитие - ЧАР” приключи своя проект „Доброволчеството – радост и отговорност” по програма „Младежта в действие” /01.03.2012г. – 31.01.2013г./. Членовете на сдружението и създадената Младежка доброволческа мрежа наистина подходиха отговорно и с много желание за реализиране на дейностите по проекта.

Акция „Цвят” направи сградата на читалището на площада в Железна по своему уникална чрез оригиналните графитни рисунки по проект на Владислав Чавдаров, младежите почистиха и боядисаха и детската площадка в селото. С много ентусиазъм бе боядисан и изрисуван заслонът на Гушовски манастир в Чипровци по проект на Ценко Георгиев.

Нова доброволческа инициатива доведе и до укрепване и боядисване на местата за отдих в района на красивата местност в Чипровския Балкан. Благодарение на инициативите по проекта за организиране на свободното време, младежите и децата се докоснаха до магията на спортните танци, изпитаха емоциите от спортните срещи по футбол и тенис на маса, организираха и проведоха занимания по здравословна гимнастика през лятната ваканция.

Изработването на брошура за европейски младежки доброволчески акции и доброволчеството в родния край се превърна в цялостно изследване с извод, че във всичко ценно, оставено им от предишното поколение, има много желание и доброволен труд. Новата коледна украса на читалищата, закупена и поставена в акция „Цвят”, донесе много коледна светлина и усмивки на площадите в двете населени места.

Конкретни предложения за решаване на младежките проблеми представители на Доброволческата мрежа предоставиха на ръководството на общината. Всеки участник в дейностите по проекта разбра, че доброволчеството сплотява хората, а добрата воля и доброто дело могат да правят чудеса и да променят света, в който живеем!

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар