Представяне на книга в Бърдарски геран

Днес от 14:часа в малкия салон на НЧ "Съединение 1923" в с. Бърдарски геран ще се проведе представянето на третия том от поредицата "Родовата памет на банатските българи".

„Читалището заедно с представители на банатските българи в България ще представи книгата. Повечето автори, взели участие в написването на този том са от с. Асеново, но представители от това село няма да присъстват. Ще има главно представители от Бърдарски геран и се надяваме да се получи добро събитие.”, каза за РАДИО ВИДИН кмета на с. Бърдарски геран Светлана Караджова.

Освен представянето на книгата в читалището ще се състои и награждаване на победителя от фотоконкурса "Зимна Приказка за Бърдарски геран".

„Преди коледните празници група младежи решиха да направят конкурс за фотография за най-хубавата снимка от Бърдарски геран по коледните празници. В конкурса участваха около 10-ет човека. Най-хубавата снимка се оказа тази на Мария Пенкова. Награждаването ще е по-скоро със символичен характер, но най-важното е, че имаме още една хубава снимка от Бърдарски геран и тя вече влезе в сайта на нашето село.”, допълва още Светлана Караджова.

Радио Видин

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар