Момче от Монтана е сред делегатите на ТийНЕТ Парламент 2013

Абитуриентът Мартин Стефанов от Монтана е един от десетимата делегати, които участват в първия по рода си ТийНЕТ Парламент. Заедно с младежи от цялата страна той ще се включи в приемането на Харта на онлайн правата на младите хора. Дискусията се състоя на 5 февруари в Народното събрание. Мартин Стефанов е възпитаник на ПТГ “Юрий Гагарин” и председател на сдружение "Младежки глас" за област Монтана.

Десетимата участници имаха възможност да защитят правата на своето поколение пред представители на публичния и частния сектор, сред които и на най-голямата социална мрежа в света - Facebook. В края на дискусията бе гласувана Харта на онлайн правата на младите. Преди парламентарното събитие младежите се включиха в еднодневна работилница за активно гражданство.

Организатор на ТийНЕТ Парламента за България е Националният център за безопасен Интернет, координиран от фондация "Приложни изследвания и комуникации" и асоциация “Родители” с подкрепата на програма "Безопасен Интернет" на Европейската комисия. Инициативата цели да насърчи гражданското участие и отговорното поведение на младите хора в Интернет.

На 5 февруари 2013 г. близо 100 страни от всички континенти ще отбележат за десети път международния Ден за безопасен Интернет. Събитието е инициатива на Европейската комисия и отбелязването се организира от INS@FE - европейската мрежа от 30 национални центъра за безопасен интернет, с основна мисия да насърчават позитивната, безопасна и отговорна употреба на Интернет и мобилни технологии сред децата и младите хора. През 2013 г. фокусът на Деня за безопасен интернет е върху онлайн правата и отговорностите на потребителите.

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар