65-годишен видинчанин почисти плажа на града си

Градският плаж на Видин ще посрещне летния сезон почистен и облагороден, какъвто не е бил от десетилетие. Това се дължи на едномесечния безвъзмезден труд на 65-годишен видинчанин. Той е израснал край крепостта „Баба Вида" и не можел да гледа с безразличие занемареното място.

Обраслата с треви и храсти крепостна стена вече е почистена идеално. Сега с помощта на приятели Митко Михайлов разкопава пясъка и вади камъните и корените на плевелите. Предстои му да изравни дългата близо сто метра тераса и да почисти най-високия и просторен терен на плажа.

Това е най-хубавото място на града „Баба Вида" и тоя плаж...Искаме да го върнем това място на хората на Видин, споделя Митко Михайлов.

Митко е израснал край крепостта и реката и въпреки че сега живее в друг квартал казва, че винаги ще тъгува за "Калето". Разказва с болка как хората приемат едва ли не като лудост неговата инициатива. Той обаче е готов да погледне от високо на всичко като красивото хвърчило в небето.

Ами един вчера тука зададе въпроса домати ли ще садиме тука, арпаджик ли?... Работи ли се без пари, всички мислят, че нещо с корист се прави, казва Митко Михайлов.

Въпреки неразбирането от страна на съгражданите си, мъжът смята да продължи да работи. Казва, че ако е здрав и има сили, следващият обект ще бъде почистването на т.н. алея на влюбените между двата крепостни зида./БНТ

P!kantno

Прочети още за ,

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

1 коментара

  1. Поздравления! Щом той може, значи всички ние можем

Напиши коментар