Младежи организираха благотворителен концерт за сираци от Mонтана

На 1 март в голямата зала на Общински младежки дом - Монтана се проведе благотворителен концерт под надслов "Да дарим надежда на Моника и семейството й!", организиран от Сдружение "Младежки глас" - клон Монтана. Събраните 1 500 лв. бяха дарени на Моника и семейството й малко, преди края на концерта!

Моника е 20-годишна и се грижи за двете й братчета и по-малката й сестра, които са сираци. Момичето не се оплаква,а с упорство всеки ден се справя с проблемите. Най-много грижи са необходими за 12-годишния Валентин, който страда от детска церебрална парализа. Моника не може да си позволи да продължи образованието си или да роботи - тя става личен асистент на Валентин. За всекидневните грижи за болното братче държавата плаща на Моника 120 лв. месечно за 4 часа на ден, но грижите за него са денонощни!

Сумата, която събраха Сдружение "Младежки глас" - клон Монтана от благотворителния концерт е 1 500 лв. В тези пари са включени 100 лв., които дариха Хостинг компания ICN.Bg, 150 лв. от Общинското настоятелство на БЗНС - Монтана и 300 лв. от екипа на Овергаз - Монтана.

"Причината за организирането на благотворителния концерт за Моника и нейното семейството е, че трябва да си помагаме взаимно, защото всички сме хора и име равни права на живот!", съобщи Мартин Стефанов - Областен председател на Сдружение "Младежки глас" на област Монтана.

В благотворителния концерт участваха младите таланти от Танцов ансамбъл "Младост", Вокална формация "Торлашки напеви", Певческа група "Пъстренец Джуниър", Павлин Борисов - ученик от ПМГ "Св. Климент Охридски", Танцова формация "Астра" и "Dance Machine Crew".

Партньори в организирането на благотворителната инициатива са Радио "Беркк-М", Парти магазин "Лито" и Общински младежки дом - гр. Монтана.

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар