Осми международ​ен турнир по спортни танци - Монтана Оpen 2013

Тандемът Божидар Елкин – Елена Димитрова грабна купата в категория “Латино танци” на Международния турнир по спортни танци Монтана Open 2013. При стандартните танци златните медали завоюва румънската двойка Баул Стефан – Николе Раковитан.

Близо 400 танцьори демонстрираха уменията си в зала “Младост” по време на осмото издание на турнира, провело се на 16 март. За участие в него пристигнаха състезатели и съдии от 9 държави, както и от 23 града в България. За пръв път състезанието оценяваше съдия от Черна гора. Милош Рабренович е един от съдиите с най-висок статут в международната федерация по спортни танци, както и колегите му от Гърция и Хърватска Теодорос Тсаганос и Ненад Зидак - също членове на съдийската бригада на Монтана Open 2013.

Сред ВИП гостите на турнира бяха областния управител на Монтана Ивайло Петров, Ярослав Венин - трети секретар на Посолството на Русия в България, спонсори, кметове на общини от област Монтана. Тъй като турнирът е за купата на общините на област Монтана по традиция на ротационен принцип един от кметовети дава официалния му старт. Тази година началото на красивото съревнование даде кметът на Община Якимово Георги Георгияв. Той връчи специална награда за състезателите на клуба, пристигнал от най-далечна дестинация. Това бяха състезателите от Хърватска, пропътували 800 км, за да участват в турнира в Монтана.

Публиката и почитателите на спортните танци ще запомнят осмото издание на турнира Монтана Open с фантастичното начало, дадено от изпълненията на Държавна симфониета – Видин, както и с формейшъна на домакините от “ОГОСТА данс”. Композициите, изпълнени от синхронно танцуващите 8 танцови двойки, бяха невероятно впечатляващи.

Монтанският клуб заедно с Българската федерация по спортни танци организира за осми път Международния турнир в областния град. Той стана възможен благодарение подкрепата на всички общини в област Монтана и на спонсорите ни, подчерта треньорт Веселин Ковачев.

Прочети още за

НаСеверозапад.Ком

След като прочете тази статия значи северозападът ти е интересен. Сподели и ти нещо за него във форума ни.

0 коментара

Напиши коментар